Famly’s nye Personale Planlægningsmodul: Videoer og Ofte stillede spørgsmål
Famly’s nye Personale Planlægningsmodul: Videoer og Ofte stillede spørgsmål
Anne Sofie Lottrup avatar
Skrevet af Anne Sofie Lottrup
Opdateret over en uge siden

Leder du efter flere detaljer om Famlys nye personaleplanlægningsmodul, hvor du kan ligge skemaer, holde styr på timer til lønninger samt fravær? Så er du kommet til det rette sted.

Tag et kig på videoerne nedenfor for at få en gennemgang af den nye funktion, og check nogle af vores ofte stillede spørgsmål.

Hvad har vi lavet?

Vi ville gerne lave et system, som er mere fleksibelt i forhold til ændringer i dagligdagen, et som er lettere tilgængeligt for medarbejderne, og et som gør det så let som muligt for jer at få et overblik over jeres medarbejderes skemaer og tilstedeværelse — plus bruge det til lønninger.

Her kan du se en fuld liste over ændringerne længere nede, men her er et kort resumé:

1. Et mere transparent og dynamisk overblik over jeres personales tilgængelighed med indbyggede vagter, som nemt at fordeles.

2. Et værktøj lige ved hånden, som giver et overblik over personalets kontraktlige timer sammenlignet med deres skemalagte timer, for at sikre at overarbejde kan håndteres mere snildt.

3. Flere værktøjer til at holde styr på, sammenligne og eksportere personalets timer fra Famly til et evt. lønningssystem.

Og det er ikke det hele. På forhånd inden d. 3. april, hvor vi rykker alle brugere, der allerede har tilkøbt vores personaleplanlægningsmodul, vil vi implementere en masse ønskede funktioner, bl.a:

1. Vagttyper: fuldstændig brugerdefinerede titler til jeres vagter, så i bedst muligt kan organisere jeres skemaer, og ligeledes få et samlet overblik over disse i en CSV-eksport til fx lønninger.

2. Sletning af flere vagter på én gang: gør det muligt at slette flere vagter inden for en given periode, pr. stue(r) eller pr. medarbejder.

3. Gentagende vagter: sætte gentagende vagtmønstre op, så dette ikke skal gøres manuelt regelmæssigt.

4. Regler for pauser: automatisk fratrække pause tider baseret på dagligt fremmødte timer.

Hvilke nye funktioner kommer der i den nye version?

Nedenfor kan du læse om, hvilke ting, der nu er muligt at gøre med den nye version, som ikke var muligt før:

1. Du kan nu mere præcist holde styr på dine medarbejderes tilgængelighed helt ned til det enkelte minut — dette inkludere deres kontraktlige timer og deres fravær, så det bliver nemmere at overskue, hvor der skal fyldes huller i skemaet.

2. Du kan nemt videregive og redigerer vagter mellem dine medarbejdere, samt oprette åbne vagter, som senere kan tildeles.

3. Du kan kopiere komplekse vagtmønstre fra uge til uge, så du sparer tid på manuelle indtastninger.

4. Du kan oprette skemaer baseret på jeres normeringer i institutionen.

5. Mere fleksibilitet i personaletilladelserne — da vi har delt disse i en 'se' og 'rediger'-version for personaleskemaet, personalefremmøde, personalefravær og personaleinformationer.

6. Personale kan nu nemt se deres eget skema hjemmefra uden at have adgang til andet information på platformen.

7. Du kan nu tage dig tid til at få skemaet til at passe inden du offentliggør det for personalet. Nu skal du blot publicere skemaet, når du er klar, hvormed personalet vil blive notificeret.

8. Medarbejdernes timer er lagt sammen så du kan holde øje med det samlede antal timer, sammenligne dem med de kontraktlige timer og holde løbende styr på time-balancen for at undgå overtid, før det sker.

9. Du kan holde styr på overtid i forbindelse med lønninger, eller til at holde styr på afspadseringstimer.

10. Adgang til mere dataeksportmuligheder for at få den rette information ud fra Famly til eventuelle lønnings- eller HR-systemer via en CSV, eller direkte gennem vores API (tilgang til vores API et tilkøb, som starter på 165 kr. pr. måned).

Hvad mister jeg?

Det er værd at sige, at du er nødsaget til at oprette dine personaleskemaer igen i den nye version. Der var desværre ikke nogen solid måde at flytte skemaerne fra den ene version til den anden, da logikken bag er forskellige (heldigvis er den nye logik stærkere). Den gode nyhed er, at det er blevet nemmere end nogensinde før, at sætte det nye skema op, og du med denne tidlige adgang, har masser af tid, hvis du går i gang allerede nu.

Vi vil også gerne være transparente omkring, hvilke dele af personaleplanlægning, som du vil miste med denne opgradering, så du på forhånd ved, om det er en af dine vigtigste funktioner. Her har du en liste:

1. Gentagende vagter — På nuværende tidspunkt kan du ikke sætte gentagende skemaer op, mens funktionen stadig er på beta-version, men vi er i gang med at bygge funktionen, og lancere den hurtigst muligt til foråret. For nu kan du sagtens kopiere et skema, bare på uge til uge basis.

2. Visuelle grafer på oversigten — Vi fandt ud af, at langt de fleste ikke fik meget uf af denne graf, som giver et overblik over den indeværende status for en given stue — derfor er den blevet erstattet af normerings-smiley'er, som ved et klik kan vise dig mere visuelle grafer.

Hvad koster det?

Dem som på nuværende tidspunkt bruger Personaleplanlægning skal ikke betale noget ekstra for den nye version.

Hvis du endnu ikke har Personaleplanlægningsmodulet tilkøbt til dit abonnement, kan du kontakte vores Team på support@famly.dk, som vil fortælle dig mere om funktionen. Du kan også tage et kig på vores artikel i Hjælpecenteret for mere information.

Hvordan foregår skiftet?

Lige nu, kan du gå til Indstillinger → Legeplads, hvor du allerede kan slå funktionen Personaleplanlægning og Medarbejdertimer (Beta) til. Vi vil helt klart anbefale, at I slår det til snarest muligt, så I kan vænne jer til den nye version, mens I stadig kan gå frem og tilbage til den gamle version.

For dem, der ikke selv har slået det til, vil flytningen ske automatisk d. 3. april.