Godt i gang - Trin for trin

I denne artikel vil vi gennemgå de forskellige trin du skal igennem for at komme godt igang med Famly.

Anders Laustsen avatar
Skrevet af Anders Laustsen
Opdateret over en uge siden

I denne artikel kan du læse om:

OBS: Er din institution en del af en organisation, eller en kommune, vil trinene variere. bl.a. vil man ofte ikke selv skulle indtaste børn og forældre.

Oprettelse af stuer

Oprettelse af dine stuer er det første trin du skal igennem. Ved at oprette dine stuer som det første, kan du, når du opretter børn og personale, få tildelt dem de rigtige stuer fra start.

For at oprette dine stuer, gør følgende:

• Log ind på Famly

• Klik på Kom i gang (Famly logoet) i menuen til venstre

• Vælg Stuer

• Indtast nu navnet på din stue og klik dernæst på Tilføj nu stue

• Din stue er nu oprettet

Du kan ændre indstillinger for dine stuer ved at klikke på tandhjul-ikonet ud for dine stuer. Dette er bl.a. stuebilledet, navnet på stuen, mulighed for registrering af de statuser som skal være tilgængelige på stuen såsom bleskift og sovetider.

Oprettelse af børn og forældre

Nu hvor du har oprettet dine stuer, er det næste trin at få oprettet børnene i institutionen og deres forældre.

• Klik på Kom i gang (Famly logoet) i menuen til venstre

• Vælg Børn og klik på Tilføj børn oppe i højre hjørne

• En nyt vindue vil åbne og du vil nu have mulighed for at udfylde felter med oplysninger på barnet. Udfyld felterne med de relevante oplysninger og klik på Tilføj

• Barnet er nu blevet tilføjet

OBS: Det er kun muligt at tilføje én enkelt forælder denne vej igennem. Når der er en forælder tilføjet, kan de, efter at have fået tildelt et login, tilføje de andre kontakter, og selv tildele dem et login. I kan også tilføje yderligere kontakter inde på barnets profil under Kontakter.

Oprettelse af dit personale

Efter børnene og deres forældre er blevet oprettet, er det næste trin at få oprettet dit personale.

• Klik på Kom i gang (Famly logoet) i menuen til venstre

• Vælg Personale og klik på Tilføj medarbejder oppe i højre hjørne

• Et nyt vindue vil åbne og du vil nu have mulighed for at udfylde felter med oplysninger på medarbejderen. Udfyld felterne med de relevante oplysninger og klik på Tilføj.
    I toppen af listen har du nu mulighed for at skrive dine medarbejderes navne og e-mails, og vælge hvilken stue de skal tilknyttes.

• Klik herefter Tilføj

Dit personale er nu tilføjet.

Næste trin er at styre hvor meget dit personale skal have adgang til på platformen, inden du sender dem et login.

Tilføj ny rolle

For at tilføje en ny rolle:

• Klik på Kom i gang (Famly logoet) i menuen til venstre

• Vælg Personale og klik på fanen Roller øverst på skærmen

• klik på Ny rolle øverst til højre

• Et nyt vindue vil åbne og du vil nu have mulighed for at tilføje en ny rolle ved at give den en titel og dernæst vælge de rettigheder denne rolle skal tildeles (Du kan altid ændre rettighederne igen i fanen sammenlign rettigheder)

• Klik på Opdatér når du er færdig

• En ny rolle vil blive synlig i oversigten over personaleroller

Efter du har oprettet dine nye roller, og givet dem adgang til de dele af platformen du ønsker de skal kunne tilgå, er det tid til at tildele dem et login.

Tildelelse af login:

• Klik på Kom i gang (Famly logoet) i menuen til venstre

• I personaleoversigten skal du klikke på Giv login ud for medarbejderens navn

• Et nyt vindue vil åbne hvor du skal vælge hvilken rolle medarbejderen skal tildeles.

• Kontroller at emailadressen er rigtig

• Klik på Send invitation

• Der vil nu blive sendt en email til medarbejderen, der lader dem oprette en adgangskode, og logge på Famly.