Grupper
Opdateret over en uge siden

Hvad er en gruppe?

Grupper i Famly gør det muligt at lave forskellige grupper af børn eller personale i jeres daginstitution. Grupper kan have børn og personale fra forskellige stuer, for at dele børn eller personale op, som i ønsker.

Du kan for eksempel lave en gruppe for at få en oversigt over disse eksempler:

• Børn med særlige kosthensyn.

• Opdeling børn i forhold til alders grupper

• Personale med særlige færdigheder

I kan selvfølgelig bruge grupper efter jeres eget behov, og alt efter hvad giver mest mening for jeres daginstitution.

Hvordan opretter jeg en Gruppe?

• Log ind på Famly og tryk på ikonet Hjem > Oversigt

• Her kan du ses en oversigt over jeres Stuer, og i denne menu fremgår Grupper, som vist herunder:

• Under grupper vil i se en liste over jeres eksisterende grupper. For at oprette en ny gruppe skal i trykke nederst på Ny gruppe

• Herefter vil en ny pop-up åbne, som vist herunder, hvor i kan skrive navnet på gruppen. Afslut ved at trykke på Opret.

• Herefter vil gruppen fremgår i jeres Oversigt af grupper

Hvordan tilføjer jeg børn og personale til en gruppe?

For at tilføje børn eller personale til en gruppe du har oprettet skal du under være under oversigten Grupper og herefter:

• Vælg og tryk på den gruppe du ønsker at tilføje børn eller personale til (bemærk den nyeste gruppe vil stå nederst på listen)

• Her kan du klikke på Tilføj børn / Tilføj en medarbejder

• Et nyt vindue vil åbne hvor du kan vælge børn eller medarbejdere fra forskellige stuer og tilføje dem til gruppen. Afslut ved at trykke på Opdatér gruppe nederst til højre i vinduet.

Hvordan fjerner jeg et barn eller en medarbejder fra en gruppe?

• Åbn barnets eller medarbejderens profil og under fanen Om kan du vælge Grupper

• Her vil der står alle de grupper som barnet eller medarbejderen er en del af

• Tryk på krydset 'X' til venstre for gruppen for at fjerne dem fra den gældende gruppe

• Herefter vil barnet eller medarbejderen ikke længere være med i gruppen

Hvordan kan jeg bruge grupper?

Du kan bruge dine grupper til mange forskellige ting. Du kan for eksempel:

• Sende opslag i dine Nyheder til børn eller personale som er i en bestemt gruppe. Under 'Til' kan du søge på gruppe, og så vil dine grupper fremgå her

• Du kan også se på Grupper under barnets eller medarbejderens profil, for at se hvilke grupper de er med i.

• Du kan oprette lister udfra dine grupper, ligesom du kan med stuer. Så du kan få et overblik over de børn eller medarbejdere som er med i en gruppe.

• Få et overblik over grupper og tilføj statusser til børn eller medarbejdere i grupper under menuen Hjem > Oversigt. Så kan du også se hvem der er tjekket ind i gruppen.

Vær opmærksom på at forældre ikke kan se grupper, dog kan de se navnet på gruppen hvis i sender et opslag ud til en gruppe.

Hvordan sletter jeg en gruppe?

Hvis du gerne vil slette en gruppe helt, skal du under Hjem > Oversigt > Grupper > tryk ind på den gruppe du ønsker at slette og vælg indstillingsikonet, vist herunder:

Herefter vil du se ikonet for at slette gruppen.