Personale kontraktinformation - Kontrakttimer og tilgængelighed
Personale kontraktinformation - Kontrakttimer og tilgængelighed
Anna Senouci avatar
Skrevet af Anna Senouci
Opdateret over en uge siden

På en medarbejders profil er der en undermenu til kontraktoplysninger. For at finde den skal du åbne en medarbejders Profil → Om → Kontrakt. I denne sektion finder du nyttig information om medarbejderadministration, herunder:

• Medarbejder ID

• Start og slut dato

• Ugentlige kontrakttimer

• Arbejds-tilgængelighed

• Bank timer saldo (På nuværende tidspunkt er denne funktion kun tilgængelig når Personale planlægning & timer Beta er slpået til under Indstillinger → Legeplads).

Medarbejderadministration Se og Rediger Rettigheder

For at se og redigere kontrakt information skal en personalerolle have følgende rettigheder:

• Medarbejderadministration - Se Denne rettighed giver tilladelse til at se information fra en medarbejders Kontrakt sektion såvel som deres egen.

• Medarbejderadministration - Rediger Denne rettighed giver tilladelse til at redigere en medarbejders Kontrakt sektion såvel som deres egen.

Medarbejder ID, Startdato og Sidste Dag

En medarbejders ID felt er valgfrt, men kan være behjælpelig information for at sammenligne ID'et brugt i andre systemer, såsom jeres løn/ HR administration. Medarbejder ID feltet er også inkluderet på CSV eksporter så i nemmere kan sammenligne overførte data.

Startdato er den dato personaleprofilen er aktiv fra, og de kan tilgå Famly fra denne dag såfremt de har et login.

Den sidste dag bruges til medarbejderens sidste dag under indstillinger. Fra denne dato vil medarbejderen ikke længere fremstå som aktivt personale og de vil heller ikke have adgang til relevant information i Famly.

Ugentlige kontrakttimer

Medarbejdernes 'Ugentlige kontrakttimer' kan indstilles, så personalet angiver et timeantal, som de er kontraktligt forpligtede til at opfylde, eller som udgør en maksimalt tilsigtet total pr. uge. Denne information er valgfri, men kan være en nyttig reference baseret på medarbejderens aftale eller kontrakt. Som du vil se nedenfor, har kontraktlige timer ekstra værdi, når funktionen Personaleplanlægning & Timer (beta) er aktiveret.

De ugentlige timer og minutter kan gemmes og redigeres efter behov, og opdateringerne træder i kraft med det samme. Der er også mulighed for at planlægge en opdatering af de ugentlige kontrakttimer til en fremtidig dato. Denne mulighed kan være nyttig, når personalet ændrer deres timer (f.eks. går på fuld tid, deltidsansættelse osv.), sådanne ændringer tages i betragtning ved planlægning af arbejdstider for kommende uger

Alle ændringer i forhold til kontrakttimer vil blive vist i under en ændringslog, så i altid kan henvise til hvornår det er opdateret og af hvem.

Ugentlig arbejdstilgængelighed

Du kan angive de dage og tidsintervaller hver medarbejder er tilgængelig. Når du bruger det nye Personaleplanlægning & timer (Beta) værktøj, giver det nyttige retningslinjer for hvem der er tilgængelig til at tage en vagt og hvornår.

Standarddage og tidspunkter er daginstitutionens åbningstider, men de kan redigeres for at afspejle den arbejdsordning, der er fastlagt til hver medarbejder. For eksempel kan du fravælge fredage, hvis deres normale tilgængelighed for arbejde er mandag til torsdag, eller reducere sluttidspunkt pr. dag, hvis de kun arbejder om morgenen eller en bestemt del af dagen.

Det er også vigtigt at indsætte de præcise arbejds-tilgængelighed dage per medarbejder for at systemet kan udregne de korrekte kontrakttimer indenfor en given periode (uge, måned eller en bestemt lønperiode), hvor de bestemte dage eller tidspunkter medarbejderen ikke er tilgængelig er indtastet.

Så hvis en medarbejder for eksempel arbejder 40 timer fra mandag til torsdag, så vil systemet sætte daglige timer per dag til 10.

Ændringer på arbejds-tilgængelighed er noteret, så i altid kan se og referere til hvornår nye ændringer har trådt i kræft og hvem der har lavet ændringen.

Bank timer saldo

Bank timer saldoen kan ses og redigeres under Kontrakt på en medarbejderprofil, men kun vist hvis i har tilkøbt og slået Personaleplanlægning & Timer (Beta) til i jeres indstillinger.

Banktimer saldoen er tænkt som et felt til at registrere eventuelt overarbejde eller fradrag - enten som afspadsering eller udbetaling. Antallet kan være positivt eller negativt og redigeres manuelt i overensstemmelse med institutionens politik. Ved at bruge Personale fremmøde og Personale timer som indblik i forskellen mellem samlede timer og kontrakterede timer kan banktimer saldoen justeres derefter.

Yderligere kan banktimer saldoen opdateres fra siden Personale timer og er synlig under Personale fremmøde (Beta) siden til reference. Ændringer i banktimer saldoen registreres via ændringsloggen, så der altid er et referencepunkt for, hvad der blev opdateret, hvornår, og af hvem

Yderligere værdi med aktivering af Personaleplanlægning & Timer (Beta) Systemet

Der er yderligere fordele ved at indstille kontrakttimer og arbejdsl-tilgængelighed, når Personaleplanlægning & Timer (Beta) er aktiveret (via IndstillingerLegeplads hvis tilkøbt)

• Ugentlige kontrakttimer vist under personaleplanlægning for at give en overblik over mål for ugentlige timer.

• Planlagte opdateringer til kontrakttimer er vist i personaleplanlægning under fremtidige datoer.

• Vagt advarsler er fremhævet i planlægningskemaet når en vagt er tildelt et tidspunkt hvor medarbejderen ikke er tilgængelig.

• Kontrakttimer er vist på den nye Personale fremmøde side for at oplyse det gældende antal timer hver enkel medarbejder skal have tildelt per uge.

• Forskellen mellem samlede antal timer (fremmødte + betalt fravær, minus pauser) minus kontrakttimer er vist på de nye Personale fremmøde og Personale timer side, for at vise når en medarbejder mangler timer eller har for mange i forhold til deres kontrakt.

• Det samlede antal kontrakttimer er også tilgængelig på CSV eksporten når samlede daglige personale timer er regnet sammen. (under Personale fremmøde siden > Download CSV) eller for en valgfri periode under Personale timer siden > Download CSV.