Medisinering i Spireportalen

Hvordan håndtere medisinering i portalen

Oppdatert over en uke siden

Hvordan opprette medisin skjema?

• For å opprette medisin skjema, gå til barnets profil og gå til fanen Medisinering

• Klikk på Legg til og fyll ut nødvendig informasjon

• Husk å angi Siste dag med administrasjon hvis du vil at skjemaet skal arkiveres automatisk. Skjemaet vil da bli arkivert dagen etter datoen du legger inn i feltet Siste dag med administrasjon.

*Obs: Skjemaer kan ikke redigeres etter at den første dosen er administrert.

Godkjenne medisin skjema

Før medisin kan gis, må medisin skjemaet godkjennes av både en forelder og en ansatt.

Begge parter kan se medisin skjemaet under fanen Medisinering på barnets profil. Begge vil også få et varsel når medisin skjemaet er opprettet:

Når det er godkjent, vil skjemaet se omtrent ut som bildet nedenfor, og barnehageansatte vil nå kunne administrere medisinen.

*Obs: Hvis du ikke ser knappen for å godkjenne, kan dette skyldes at skjemaet er arkivert. Arkiverte skjemaer kan ikke godkjennes da de ikke lenger er i bruk.

Administrere medisin

Dette kan gjøres enten fra Medisinering-fanen på barnets profil eller fra Avdeling oversikten og administreres på samme måte som man legger til status

Alternativt kan du gå til Medisinering-fanen på avdeling oversikten. Barn som er sjekket inn og i barnehagen som har aktive medisin skjemaer (som allerede er godkjent av foreldre og ansatte) vil vises her.

• På barnets profil, klikk på medisin skjema og så Administrere. Hvis du er på avdeling oversikten, klikk på barnet for å administrere.

• Forhåndsvis informasjonen

• Fyll inn klokkeslett, vitner og andre notater (hvis ønskelig)

• Klikk Neste for å se et sammendrag og administrere

• Da vil du se at dosen du har administrert er krysset av i dagens dose-oversikt

Godkjenning av doser som har blitt administrert

Tidligere doser vises nederst på medisin skjemaet som en liste. Her kan de bli godkjent av foreldre og ansatte etter administrasjon. Dette kan gjøres i ettertid om nødvendig, og nye doser kan fortsatt administreres i mellomtiden.

Alle ansatte med tillatelse til å godkjenne medisin skjemaer vil motta en varsel når en medisin er administrert.

Oversikt over medisin skjemaer

Oversikten finner du ved å gå til Barn-ikonet → HMS Barn → Medisinskjemaer. Her kan du se alle barn som har aktive medisin skjemaer.

Det er tre statusalternativer for skjemaene:

• Aktiv - (grønn) Må administreres, er godkjent fra alle parter

• Avventer - (gul) Krever en godkjennelse fra en forelder og/eller en ansatt

• Arkivert -(grå) Trenger ikke lenger gis, medisin er utgått. Etter dette tidspunktet kan ikke lenger skjemaer godkjennes. På grunn av GDPR-årsaker kan ikke medisin skjemaer slettes, så det er best å arkivere unødvendige skjemaer.

Se filtrene på venstre side for å se en liste etter status.

Sletting av medisin skjemaer

På grunn av GDPR-årsaker kan ikke medisin skjemaer slettes. Derfor er det best å arkivere unødvendige skjemaer.

For å arkivere et medisin skjema, kan du finne skjemaet ved å gå til Barn → HMS barn → medisin skjemaer ELLER du kan gå til barnets profil, klikk på Medisinering-fanen. Når du har funnet skjemaet, klikk på skjemaet for å åpne det i et nytt vindu. Øverst på skjemaet finner du knappen Arkiver skjema.

Når et medisin skjema først er arkivert er det ikke mulig å angre dette! Så vær obs før du klikker på knappen.