Finansiering oppsett
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen viser hvordan dere legger til opphold når barnevernet skal betale. Vi går i gjennom følgende scenarioer:

1. Hvordan legge til opphold og kost når barnevernet betaler, og barnets navn skal stå på fakturaen?

2. Hvordan legge til opphold og kost når barnevernet betaler, men barnets navn skal IKKE stå på faktura?

3. Hvordan opprette en egen faktura for bare kostpenger?

Hvordan legge til opphold og kost når barnevernet betaler, og barnets navn skal stå på fakturaen?
Hvis hele beløpet skal betales av barnevernet, og barnets navn skal være på fakturaen, legg til barnevernet som fakturabetaler.

• Gå til barnets profil

• Klikk på fanen Opphold

• Gå til overskriften Fakturabetalere og klikk på Administrer.

• Klikk på Opprett regningsbetaler og fyll inn info fra barnevernet.

• Klikk på Legg til for å legge til barnevernet som fakturabetaler.

Hvordan legge til opphold og kost når barnevernet betaler, men barnets navn skal IKKE stå på faktura?

Hvis barnets navn ikke skal på fakturaen, må man opprette et ekstra barn med ID som navn.

• Opprett et nytt barn og legg til ID under "Barnets navn".

• Legg inn opphold og kost på det nye barnet. Husk at du må legge inn både opphold og kost dersom barnevernet betaler alt.

Hvordan opprette en egen faktura for bare kostpenger?

• Opprett et nytt barn under administration/kontor eller en annen avdeling. F.eks en avdeling som ikke har noen barn.

• Legg til ID eller navn som barnets navn, altså det navnet som dere ønsker skal stå på fakturaen.

• Legg til oppholdet, altså det oppholdet som barnevernet skal betale.

• Gå til barnets profil og legg til barnevernet som fakturabetaler.
    Forsikre deg om at samme barn i riktig avdeling (med ekte navn) har samme opphold, men med 100% rabatt og kost, og fosterforeldre som fakturabetaler (e). Barnet skal ligge 2 ganger.

NB! Hvor skal jeg legge fiktive barn i Spireportalen? (Testbarn, fiktive barn).
Dere må lage en avdeling som heter "Other" i Spireportalen hvor dere legger til fiktive barn. Fiktive barn må ligge på denne avdelingen slik at antallet blir riktig i forhold til analyser.

Hvordan lage en ny avdeling?

• Gå til grunnleggende innstillinger

• Klikk på "Avdelinger"

• Skriv navn på avdelingen, f.eks "Other" og klikk på "Legg til ny avdeling"

Hvordan legge til fiktive barnet inn på "Other" ?

• Gå til barnets profil og klikk på "Grunnleggende innstillinger"

• Klikk på "Redigere"

• Gå ned til "Avdeling" og flytt barnet til avdelingen til "Other".