Personalefravær

Lær mere om personalets fraværsanmodninger og godkendelse af disse

Anna Senouci avatar
Skrevet af Anna Senouci
Opdateret over en uge siden

Personalefravær

Der er fire standard fraværskategorier tilgængelige i Famly.

• Syg

• Barn syg

• Ferie

• Fraværende

Disse fire fraværstyper kan blive registreret enkeltvis og det totale fravær vil blive lagt sammen under fravær på den enkelte medarbejders profil:

Du kan tilføje personalefravær fra en medarbejders profil, stueoversigten eller ved at bruge modulet Personaleplan under Fremmødeikonet. Personalefravær vil herefter fremgå under Fremmøde Personale og alle oversigter herunder samt under Stueoversigten under ikonet Hjem.

Registrering af personalefravær

Når du vælger en fraværskategori så åbner et nyt vindue hvor du kan indtaste datoer fra og til. Du har også muligheden for at indtaste en note med yderligere beskrivelser:

Fraværet vil blive registreret med det samme, medmindre i har fraværsgodkendelse påkrævet slået til. Se mere i sektionen herunder.

Fraværsgodkendelse - for ledere

Du kan vælge at slå funktionen Fraværsgodkendelse til. Ved at slå denne funktion til gør I det til et krav at fravær skal godkendes eller afvises af en leder. Med andre ord skal alle medarbejdere (eller andre uden rettigheden: 'Administrere personalets ferie og sygedata') sende deres fraværsanmodning til godkendelse. Hvis funktionen er slået fra, kan medarbejdere nemt tilføje fravær uden godkendelse af en leder.

For at slå denne funktion til skal du:

• Trykke på Indstillinger nederst til venstre

• Vælg Personale

• Herunder vælg Personalefravær

• Find Fraværsgodkendelse her og slå funktionen til som vist herunder:

Med denne funktion slået til vil en leder modtage en notifikation hvis en medarbejder anmoder om fravær. Så kan du se et overblik over disse anmodninger under Fremmøde Personale Personalefravær. Her kan du også vælge at godkende eller afvise disse.

Syge og barn sygedage er registreret under den seneste aktivitet på medarbejderens profil uden krav om godkendelse.

Hvis anmodningen om ferie/ fravær er godkendt vil medarbejderen modtage en notifikation og dagene vil blive tilføje under fravær på deres profil. Hvis anmodningen er afvist vil medarbejderen modtage en notifikation med en begrundelse til afvisningen.

Detaljer om fravær kan ses under Fraværs overblik sektionen på medarbejderens profil:

Opsætning af fraværsunderkategorier

Du kan tilføje fraværsunderkategorier for at få et mere detaljeret overblik over fraværsbegrundelser. Såsom barselsorlov, andet orlov, træning / studie.

Fraværsunderkategorier - til ledere

Ledere kan tilføje fraværsunderkategorier under Indstillinger → Personale → Personalefravær og vælge at slå funktionen Fraværsunderkategorier her.

Vælg herefter Ny fraværsunderkategori og navngiv de underkategorier du ønsker at tilføje. Du kan også tilføje en valgfri kode hvis du ønsker at bruge dette i jeres lønsystem. Når du har tilføjet underkategorier vil du kunne se dem her:

Disse underkategorier kan bruges til f.eks. barselsorlov, ulønnet fravær andet fravær der falder under en anden eksisterende kategori.

Du kan også markere om kategorien er lønnet eller ulønnet ved at bruge felterne under betalt kolonnen:

Fraværsunderkategorier vil også blive markeret med et valutasymbol under fraværsanmodninger for at indikere om de er lønnet eller ulønnet.

De vil også blive vist under Personale fremmøde, på personalets profiler samt på CSV filen fra Personaleoversigten.

Tilføj en fraværsunderkategori

Ledere har muligheden for at vælge og tilføje tilgængelige fraværsunderkategorier. når de tilføjer fravær på vegne af en medarbejder. Dette er ikke tilgængeligt for andre medarbejdere, for at sikre at de rigtige underkategorier er tilføjet.

En fraværsunderkategori kan også tilføjes til afventende fravær under Fremmøde → Personale → Personalefravær og tryk på '...' og vælg Tilføj fraværsundertype

Download en CSV fil over personalefravær

Hvis du ønsker at downloade en CSV fil over alle personalets tider og fravær kan du gøre dette under Fremmøde → Personale → Oversigter. Vælg den periode du ønsker at downloade:

Hvis du ønsker at downloade en CSV over personalefravær kan du gøre det under Fremmøde → Personale → Personalefravær, vælg Eksporter CSV og angiv en periode

Fravær på en lukkedag og / eller weekend

Fravær registreret på planlagte lukkedage vil blive blive inkluderet i personalets totale fravær, som er vist på personaleprofiler.

Weekender vil ikke blive inkluderet i fraværsregistreringer, medmindre daginstitutionen har valgt at inkludere Weekend Support i deres opsætning. (Dette er noget du kan slå til ved at kontakte support@famly.dk)

Hvis du ikke ønsker at personalefravær bliver registreret på en lukkedag og inkluderet i det totale fravær, kan du slette de enkelte dage hvis det allerede er registreret fra institutionens kalender eller du kan fjerne fraværet og tilføje det igen uden at inkludere lukkedage.

Hvordan sletter jeg fravær

Fravær kan redigeres og slettes af en medarbejder som har følgende rettigheder:

Du kan slette fravær fra Personalefravær fra Daginstitutionens kalender under ikonet Hjem eller under Fremmøde.

Hvis du ønsker at slette specifikke dage fra en fraværsperioden vil vi anbefale at gøre dette fra kalenderen, da du her kan slette individuelle dage uden at slette hele fraværsperioden. Det vil også fremgå i kalenderen hvis en pågældende dag er en lukkedag.

• Under ikonet Hjem → Kalender

• Vælg daginstitutionens kalender oversigt øverst til venstre

• Find den pågældnede dag/ periode hvor du vil slette en fraværsdag

• Tryk på Fjern og bekræft sletningen

For at slette fravær under Personalefravær:

• Gå til Fremmøde → Personale → Personalefravær,

• Find den medarbejders fravær du ønsker at fjerne

• Tryk på “…” og vælg Slet

• Herefter vil fraværet være slettet og ikke indgå i det totale fravær andre steder

• Hvis fraværsdagene skulle redigeres, kan du nu gå ind på en medarbejders profil og tilføje fraværet igen i den korrekte periode

Fraværsperioder

Hvis du ønsker at have en anden fraværsperiode end 1. maj - 30. april så har du mulighed for at kontakte support@famly.dk og vælge en af de foreslåede perioder herunder så kan vi nemt opdatere det for dig:

• 1. januar - 31. december

• 1. april - 31. marts

• 1. september - 31. august