Madplaner

Benyt "Madplaner" appen til at dele hvad der står på menuen i jeres daginstitution.

Dwin Baker avatar
Skrevet af Dwin Baker
Opdateret over en uge siden

Madplaner’-appen er en digital menu som du kan dele med forældre.

Nb. Bemærk at hvis du er medarbejder og ikke har ‘manager’ rollen, skal du have tildelt følgende rettighed af din manager for, at kunne få adgang til at ændre i måltidsopsætning: ‘Ret institutionsoplysninger’

Før at du kan lave en madplan, skal du have valgt hvilke måltidstyper som I tilbyder i daginstitutionen (f.eks. morgenmad, frokost, eftermiddagsmad etc.)

• Åben ‘Madplaner’ appen og klik på "Åben måltidsopsætning"-knappen nederst i venstre felt

• Et nyt vindue vil åbne (som vist nedenunder), som viser de nuværende måltidstyper (hvis allerede tilføjet), i den rækkefølge som de tilbydes gennem dagen

• For at tilføje et nyt måltid klik på "+Tilføj måltidstype’ i enden af listen, og klik dernæst på navnet på måltiden. Du kan også vælge en farve til at repræsentere måltidet

• Du kan flytte rundt på rækkefølgen ved at klikke på pilene til højre for måltidet, og fjerne et måltid ved at klikke på ‘X’et til venstre for det farvede ikon

• Når du er færdig med at indtaste måltidstyperne så klik på ‘Gem

Hvordan laver jeg en ny madplan?

Nu hvor du har tilføjet hvilke måltidstyper I tilbyder i daginstitutionen, er næste trin at lave selve madplanen.

Følg nedenstående trin for at lave en madplan:

• Klik på ‘Opret’ i madplaner-boksen til venstre

• Et nyt vindue vil åbne og du kan nu vælge hvilken stue/stuer denne madplan skal gælde for

Du kan lave madplaner for:

• Specifikke stuer

• Specifikke grupper

• For specifikke børn

Hvis I f.eks. har børn, der er vegetarer, kan I gøre brug af ‘Grupper’ funktionen til at gruppere disse børn som vegetarer og vælge denne gruppe når I laver en madplan til dem.

Hvis du laver en madplan til specifikke stuer, grupper eller børn, og efterfølgende ønsker at lave en madplan for alle de andre børn, skal du vælge ‘Alle/alle andre børn’.

• Inde på "Madplaner"-appen, kan du indtaste din madplan i felterne til højre (som vist på skærmbilledet nedenunder)

• Du kan indtaste måltider og drikke for de enkelte dage ved at indtaste det i feltet

• Hvis du vil lave og gemme en madplan for f.eks. de næste 3 uger, kan du scrolle helt ned på siden og klikke på "vis næste"

• Når du er færdig med at indtaste alle måltider/drikke for de pågældende uger, skal du klikke på ‘Gem’ i øverste højre hjørne

Bemærk: Når du først har indtastet en madvare/drikke og trykket "enter" på tastaturet, bliver det gemt og vil blive foreslået når du laver en ny madplan

Del madplaner med forældre

Forældre vil kunne se de måltider som deres barn har indtaget i aktivitetsoversigten under barnets profil.

De vil også kunne se dagens/ugens menu i deres ‘Kalender’ (som vist nedenunder)