Famly for foreldre
Oppdateringer om barnet ditt
Foreldre 🧸: Tagging og lagring av bilder
Oppdatert over en uke siden

I portalen kan foreldre tagge bilder. Vi viser deg hvordan foreldre kan tagge og lagre bilder til et bildegalleri på barnets profil og hvordan de kan lagre et bilde i nettleser. Vi har også oppsummert vanlige spørsmål (FAQ) om tagging og lagring av bilder på portalen.

Tagging av bilder

Av hensyn til personvern og sikkerhet anbefaler vi å holde informasjon/illustrasjoner så mye i portalen som mulig. Så lenge barnehagen ikke fjerner innloggingen din, vil du ha tilgang til barnets profil på ubestemt tid.

Hvordan lagre et bilde i Appen?

Foreldre kan lagre bilder til et bildegalleri på barnets profil ved å trykke på "merkelappen" ikonet venstre hjørnet når et bilde åpnes i Nyhetsfeeden. Når foreldre trykker på merkelappen, blir bildet arkivert under "Bilder" på barnets profil. Vi minner også om at det ikke er lov å dele/publisere bilder av andre barn uten tillatelse fra foreldre til barna!

Hvordan lagre et bilde i nettleser?

Hvis foreldre ønsker å lagre et bilde i nettleser, må de høyreklikke på et bilde og velge "Lagre bilde/Save Image As".

FAQ - vanlige spørsmål om tagging og lagring av bilder

• Er det mulig for foreldre å lagre bilder fra portalen via appen på mobil?
    Hvis foreldre ønsker å lagre et bilde i Appen, så må de trykke på bildet og deretter klikke på "tagge" ikonet. Da kommer bilder under "Bilder" på barnets profil.

• Er det mulig for foreldre å lagre et bilde i nettleser?
    Hvis foreldre ønsker å lagre et bilde i nettleser, må de høyreklikke på et bilde og velge "Lagre bilde".

• Kan foreldre lagre bilder fra portalen til mobilen sin kamerarull?
    Av hensyn til personvern og sikkerhet, så kan ikke foreldre lagre bilder direkte fra portalen til mobilen sin kamerarull. Hvis foreldre ønsker å lagre et bilde, så kan de ta et skjermbilde hvis dette er ønskelig. Vi minner også om at det ikke er lov å dele/publisere bilder av andre barn uten tillatelse fra foreldre til barna!

• Vi har foreldre som lurer på om de kan lagre bilder de får tilsendt fra avdelingen på meldinger? Eventuelt hvordan?
    Foreldre kan lagre bilder de får tilsendt fra avdelinger på meldinger ved å høyreklikke og på et bilde og velge "Lagre som" (Nettleser) eller ta et skjermbilde (telefon).