Måltidsplaner
Oppdatert over en uke siden

Måltidsplanleggeren slik du kjenner den får en velfortjent oppdatering! Funksjonen får et helt nytt utseende og en rekke nye funksjoner som gjør det å lage menyer til en lek.

Hva du kan forvente

Med et nytt design vil det være mulig å:

• Få bedre oversikt over måltidsplanene dine med den nye oversikten

• Legg til et nytt måltid enkelt i måltidsplanen din

• Legg til så mange uker du ønsker

• Kopier og lim inn uker og måltidsplaner til andre uker

• Dra og slipp måltider for andre dager.

• Gi navn til måltidsplanene dine

• Lag måltidplaner som et utkast før du vil publisere dem til foreldrene

• Planlegg måltidsplanen din til å starte når du ønsker.

Den nye måltidsplanleggeren vil gi deg en oversikt over ukesmenyene dine i et lettlest format:

Det har aldri vært enklere å kopiere måltidsplaner. Bare klikk på kopierings-ikonet og velg ukene du vil kopiere måltidsplanen din til:

Du kan til og med velge når du vil at måltidsplanen din skal starte ved å planlegge den under planleggingsdelen:

Lagre måltidsplaner

Mens du redigerer måltidsplanen din, er du i utkastmodus. Du kan lagre utkastet ditt slik at det ennå ikke er synlig for foreldre. Eventuelle måltidsplaner i utkastmodus er synlige for andre ansatte med tillatelsen Opprett og administrer måltidsplaner. Når du er fornøyd med måltidsplanen din, kan du publisere den slik at foreldrene og de gjenværende ansatte kan se den.

Publisering av måltidsplaner

Publiserte måltidsplaner legges til foreldrenes kalendere og er tilgjengelige for ansatte å se når de registrerer måltider for barn. Når den er publisert, kan du ikke lenger redigere detaljer som lengde, type (gjentakende/ikke-gjentakende) eller hvem måltidsplanen er tildelt. Men du kan fortsatt oppdatere måltidene i måltidsplanene etter de er publisert.

Hvis du har opprettet flere måltidsplaner og har tildelt mer enn én til et spesifikt barn (eller avdeling) – vil den som er basert på den siste opprettelsesdatoen vises. Dette betyr at ansatte vil se måltidsplanen som sist ble opprettet for det barnet.

Gjentakende måltidsplaner

Du har også muligheten til å lage gjentakende måltidsplaner. Med gjentakende måltidsplaner kan du bestemme om du vil at måltidsplanen skal gjentas - enten det er ukentlig, hver 2. uke, hver 6. uke...og så videre! Du kan også velge hvilken dato du vil at din gjentakende måltidsplan skal starte og hvilken dato du vil at den skal slutte å gjenta.

Slik legger du til en gjentakende måltidsplan:

• Klikk på Opprett måltidsplan

• I delen Plan type velger du Gjentakende

• Velg en start- og sluttdato for den gjentakende måltidsplanen din fra Tidsplan-delen

Vær oppmerksom på at hvis du redigerer noe i en publisert gjentakende måltidsplan, vil den også endres i etterkant. Hvis du ikke vil at måltidsplanen skal endres tidligere, må du opprette en ny.

Arkivering av måltidsplaner

Hvis du ikke lenger bruker en måltidsplan, kan du arkivere den slik at den forblir i registrene dine, men vil ikke gjelde for avdelinger, grupper eller barn. Arkivering av måltidsplanen vil skjule den for alle. For foreldre, som normalt vil se måltidsplanen i kalenderen, vil den være skjult fra den dagen den arkiveres og utover. Det er ikke mulig å se eller gjenopprette arkiverte måltidsplaner.

For å arkivere en måltidsplan, klikk på Arkiv-ikonet ved siden av måltidsplanen og bekreft.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken app-versjon kreves for å bruke måltidsplaner?

• Du må oppdatere appen din til minimum versjon 157 for å bruke måltidsplaner i appen

Hvor langt tilbake i tid kan jeg se historiske måltidsplaner?

• Du kan se opptil 1 år med tidligere måltidsplaner. Men hvis du trenger mer historikk, kan du ta kontakt med supportteamet vårt på support@famly.no eller via chatten i appen.

Jeg har en måltidsplan som ikke vises for foreldre eller ansatte når de registrerer måltider, hvorfor?

• Pass på at du ikke har flere publiserte måltidsplaner planlagt samtidig for samme barn/avdeling/gruppe. Hvis du gjør det, kan det være fordi en av dem er tom og den viser den ene (den vil alltid bare vise en for et gitt barn)