Aktivitetsplanlegger
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen:

I portalen kan du planlegge og lage pedagogiske planer for hele barnehagen eller for avdelinger. Planene lager du i Aktivitetsplanleggeren.

Slik finner du 'Aktivitetsplanlegger':

• Bare logg inn på appen

• Klikk på ‘Læring’

• Velg deretter ‘Aktivitetsplanlegger’.

Verktøyet "Aktivitetsplanlegger" består av følgende:

• Ukeplaner
    Ukeplanen lar barnehagen planlegge en eller flere aktiviteter gjennom dagen, og gjennom hele uken. Enten skriver du inn planlagte aktiviteter/hendelser selv, eller du kan velge å legge inn aktiviteter fra aktivitetsbiblioteket. Du kan også lage egne aktivitetskort og legge inn i barnehagens bibliotek.

• Periodeplaner
    Periodeplanen er et malverk for en pedagogisk plan. Hvem planen gjelder for, og perioden den gjelder for definerer du selv. I Periodeplanen kan du opprette og redigere periodeplaner, se en liste over periodeplaner og bruke filtrene på venstre side for å søke etter periodeplaner som du, eller andre ansatte allerede har lagt inn.

Ukeplan

Hvordan opprette en ukeplan?

• Velg avdeling

• Velg start- og sluttdato

• Legg inn en ukentlig beskrivelse på planen ved å skrive inn i feltet “Skriv inn en tekst for uken” (se rosa pil)

Utkastet blir lagret automatisk før den blir publisert. Vær oppmerksom på at hvis en periodeplan allerede er publisert, kan den ikke lagres som et utkast lengre. Den må da publiseres igjen.

• Klikk på “penn” ikonet for å legge til en plan og skriv inn aktiviteten i feltet.
    Du kan legge til flere seksjoner ved å klikke på + Legg til seksjon. Slik kan du for eksempel lage seksjoner som heter formiddag og ettermiddag.

• For å legge til en aktivitet

• Klikk"aktivitet" ikonet

• Søk etter en aktivitet i søkefeltet

• Velg aktiviteten

• Klikk på "legg til plan" og planen blir lagt til på ukeplanen

Her kan du legge til aktiviteter du har laget selv på forhånd men du vil også finne mange aktivitets-tips under biblioteket som heter "offentlig".

Ønsker du å redigere, slette, kopiere ukeplanen?

• Klikk på de tre prikkene på høyre side

For å publisere ukeplan:

• klikk på Publiser ukeplan.

• Du kan huke av boksen hvis du ønsker å gi beskjed til foreldrene om den nye planen. Foreldre til barn i avdelingen vil alltid kunne se en publisert plan. Foreldre vil aldri kunne se planer med mindre de blir publisert.

Periodeplaner

Hvordan lage en periodeplan?

• Gå til "Aktivitetsplanlegger"

• Klikk på Periodeplaner (øverst til høyre)

• Klikk på Ny

4. Legg til info på periodeplanen:

• Velg avdeling

• Start og sluttdato

• “Hva skal gjennomføres?”

• “Hvordan skal det gjennomføres?”

• “Hvorfor skal det gjennomføres?” (synlig for foreldre)

• “Organisering og ansvar, hvem gjør hva?”(ikke synlig for foreldre)

• “Vurdering, hvordan har ting blitt gjennomført?”(ikke synlig for foreldre)

• For å publisere, klikk på Lagre og publiser.

• Du kan også velge å forhåndsvise periodeplanen (hvordan den ser ut for foreldre) eller du kan trykke på Lagre hvis du ikke ønsker å publisere periodeplanen.